Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Βουλή οι καταγγελίες για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή οι καταγγελίες για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2022, 16:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφοράς Ελλάδας (ΟΣΜΕ) ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή «για την κατά παράβαση του νόμου χρήση των ειδικών τουριστικών λεωφορείων από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων ΑΕ», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η «η επιχείρηση χρησιμοποιεί 13 ειδικά τουριστικά λεωφορεία για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, τακτικών και υπεραστικών επιβατικών γραμμών, το οποίο της έχει παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστικότητα. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της ΟΣΜΕ προς όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, το φαινόμενο αυτό, όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά έχει ενταθεί».

Η κα Τζούφη καλεί το αρμόδιο υπουργείο να ελέγξει άμεσα για πιθανές παραβάσεις και εφόσον, διαπιστωθούν οι καταγγελίες, να ενεργήσει άμεσα αποκαθιστώντας τη νομιμότητα.

Σημειώνεται ότι μια από τις πρώτες εμφανίσεις του κ. Καραμανλή ως υπουργού, ήταν στα Γιάννενα, στο συνέδριο των υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back