Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-07-2016, 15:46
ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, STAR και ΕΨΙΛΟΝ, που αφορούσαν στη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με τις υπ’ αριθμόν 129-131/2016 αποφάσεις, απέρριψε τις αιτήσεις που είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 30 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (124/2016) της Ολομέλειας του ΣΤΕ, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του Mega  Channel.

Ειδικότερα, οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι σύμφωνα με την νομοθεσία η προσβαλλόμενη   υπ΄  αριθμ. 7984/2016 απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ  η   τιμή  εκκίνησης για  κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας). Όποτε,  σύμφωνα με το Ν. 3886/2010 η αίτηση του   Mega  Channel  δεν έχει το χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά το χαρακτήρα  αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989).

Όπως αναφέρεται, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι απορριπτέα ως αβάσιμη, ακόμη και αν είχε το χαρακτήρα αίτησης αναστολής, καθώς «από την υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη, αλλά ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη  χορήγηση της αναστολής» και έτσι επέστρεψε στο κανάλι το παράβολο που είχε καταθέσει για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 33.233,34 ευρώ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus