ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σταυράκι-Νεοχωρόπουλο: Σε αναμονή για το αποχετευτικό δίκτυο

Εικόνα του άρθρου Σταυράκι-Νεοχωρόπουλο: Σε αναμονή για το αποχετευτικό δίκτυο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2021, 15:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακόμα δεν έχει αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαραίτητο έλεγχο το σχέδιο σύμβασης για το αποχετευτικό έργο Σταυρακίου-Νεοχωρόπουλου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνας Καλογιάννης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο σύμβασης «θα αποσταλεί εντός των ημερών στο Ελεγκτικό Συνέδριο». Καθησύχασε δε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και ότι η ΔΕΥΑΙ βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Το σημαντικό αυτό έργο, είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τον Απρίλιο του 2019. Η δημοπράτηση του έργου δεν έγινε παρά τον Δεκέμβριο του 2020, και αφού είχαν προηγηθεί και προειδοποιητικές επιστολές από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για τον κίνδυνο απένταξης.

Τον Φεβρουάριο του 2021, προέκυψε προσωρινός ανάδοχος η εταιρία TEDRA που έδωσε έκπτωση 56,84%.

Στο Νεοχωρόπουλο και στο Σταυράκι θα κατασκευαστούν νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων θα ενσωματωθούν στα νέα έργα. Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι 21,5 Km και των καταθλιπτικών αγωγών 2,35Km. Τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στην υφιστάμενη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ, η οποία θα έχει επεκταθεί κατάλληλα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών… Το αποχετευτικό δίκτυο στους δύο οικισμούς (όπως και άλλα αποχετευτικά δίκτυα που κατασκευάζονται ή θα κατασκευαστούν) συνδέεται άμεσα με το έργο της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Στο έργο «συμμετέχει» και η χρηματοδότηση των σχεδόν 1.550 ιδιωτικών συνδέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back