Πάνω από 100.000 στρέμματα έγιναν στάχτη από τις φωτιές στη Χίο, στη Ζάκυνθο, στην περιοχή της Φιλιππιάδας και στην Κάτω Αχαΐα, σύμφωνα με ανάλυση του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Στην Πρέβεζα η καμένη έκταση από τη δασική πυρκαγιά σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα της υπηρεσίας EMS / Copernicus φτάνει τα 26.368 στρέμματα.
Δεδομένα από δορυφόρους πολύ υψηλής ανάλυσης, οι οποίοι πέρασαν πάνω από τις πληγείσες περιοχές το μεσημέρι της Τετάρτης, 13 Αυγούστου, και επεξεργάστηκε η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποκαλύπτουν την έκταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων του ευρωπαϊκού μηχανισμού Copernicus EMS, έως τις 12:40 το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν καεί περίπου:
- 42.466 στρέμματα στη Χίο,
- 22.941 στρέμματα στη Ζάκυνθο,
- 26.368 στρέμματα στην περιοχή της Φιλιππιάδας, και
- 9.220 στρέμματα στην Κάτω Αχαΐα.