Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στάση εργασίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Στάση εργασίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2018, 21:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης και «εξειδίκευσή» της από το διοικητικό συμβούλιο, με απόφαση κατά πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κάνουν στάση εργασίας την Πέμπτη 29 Μαρτίου, 7-10 το πρωί και καλούν σε συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου. Επίσης, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση για τις «εν δυνάμει επικίνδυνες, για την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών συνθήκες που διαμορφώνονται».

Η γενική συνέλευση, για την οποία υπήρξε «τένις καταγγελιών», με απφόφασή της απορρίπτει και και καταγγέλλει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου της διοίκησης για μεταφορά κλινικών και ανοίγματος νέων με την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και προϋπολογισμού. «Ζητάμε να σταματήσει τώρα η υλοποίηση της οριακής απόφασης του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Ι. για την χωροθέτηση των κλινικών και την αξιοποίηση του 4ου κτιρίου, το οποίο υπό τις παρούσες συνθήκες, από ευκαιρία για βελτίωση και επέκταση της ποιοτική περίθαλψης θα γίνει «εφιάλτης» για τους εργαζόμενους του Π.Γ.Ν.Ι. και τους ασθενείς που θα φιλοξενηθούν» αναφέρει μεταξύ άλλων, στα σημεία που θέτει ενόψει της κινητοποίησης. Μεταξύ άλλων, ζητάει απόσυρση της μέτρησης βαρύτητας των κλινικών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, αύξηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού του νοσοκομείου κ.α.

Τη συμπαράσταση στην κινητοποίηση δηλώσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, καλώντας στη συγκέντρωση, την ίδια μέρα στις 18.30 στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back