Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σταλινογκαιμπελίστικο σενάριο» λέει ο Φ. Σιάκας

Εικόνα του άρθρου «Σταλινογκαιμπελίστικο σενάριο» λέει ο Φ. Σιάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2017, 15:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Φίλιππος Σιάκας, γιατρός του νοσοκομείου Χατζηκώστα και πολιτευτής της ΝΔ, αποκαλύπτει ο ίδιος (αν και δεν ήταν δα και μυστικό), ότι αυτός είναι ο ένας από τους δύο γιατρούς που τους επιβλήθηκε ποινή για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Ο κ. Σιάκας υποστηρίζει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη εις βάρος του και ότι πρόκειται για «δήθεν σκάνδαλο που εφηύραν για να με διασύρουν (ενώ η όλη διαδικασία ήταν ή έπρεπε να ήταν εμπιστευτική), μετά από δεκαετίες προσφοράς μου στην χειρουργική και τους πολίτες». Πρέπει να σημειωθεί ότι όντως, δημοσιεύματα που κινήθηκαν εκτός δεοντολογίας, αποκάλυψαν την ταυτότητα του κ. Σιάκα. Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν αναφέρθηκε ονομαστικά. Ο ίδιος πάλι, με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αυτοφωτογραφήθηκε» ως ένας από τους υπό πειθαρχικό έλεγχο γιατρούς. Ο κ. Σιάκας αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και προδικάζει ότι η τιμωρία ενός έτους δυνητικής αργίας «θα καταρρεύσει στις δικαστικές αίθουσες». Κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα, λέγοντας ότι «δεν ήθελαν ν ακούσουν την δική μου άποψη, δεν τους ενδιέφερε! Γι αυτό και η παραπομπή μου στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μια ημέρα πριν συνεδριάσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου  ‘Γ. Χατζηκώστα’ όπου είχα κληθεί να δώσω εξηγήσεις». Στα ουσιαστικά της υπόθεσης, ο γιατρός αρνείται ότι υπάρχει σκάνδαλο και χωρίς να επεκταθεί στις λεπτομέρειες (κάτι που έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου), λέει «δεν ζημίωσα τον ΕΟΠΠΥ σε καμία περίπτωση ασκώντας το καθήκον μου όπως το επιτάσσει η ιατρική επιστήμη». Τέλος, υπερθεματίζει με γλαφυρό τρόπο: «Οι εμπνευστές και εκτελεστές του αήθους σχεδίου εφάρμοσαν με κυνισμό το Σταλινογκαιμπελίστικης σύλληψης σενάριο».

Ο κ. Σιάκας και ένας ακόμα γιατρός του νοσοκομείου τιμωρήθηκαν με πειθαρχικές ποινές για παράνομες συνταγογραφήσεις και η υπόθεσή τους έχει παραπεμφθεί σε δεύτερο πειθαρχικό βαθμό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back