Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σταθερά θετικά σήματα» στα λύματα

Εικόνα του άρθρου «Σταθερά θετικά σήματα» στα λύματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2021, 19:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΙ ενημερώνει (με τον τρόπο που ενημερώνει) για τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων των ακαθάρτων υδάτων. Τα αποτελέσματα για ανίχνευση Covid-19 αφορούν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου (24η και 25η σειρά), με τα δείγματα να λαμβάνονται από 13 σημεία στον Δήμο Ιωαννιτών.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων και των δύο σειρών δειγμάτων έδειξαν λοιπόν «σταθερά θετικά σήματα στην είσοδο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού κατά τις επαναληπτικές μετρήσεις οι οποίες γίνονται με αυξημένη πλέον συχνότητα (2-3 την εβδομάδα)».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θετικά σήματα βρέθηκαν και στην περιοχή του Πανηπειρωτικού Σταδίου (24η σειρά) αλλά και στην περιοχή της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (25η σειρά) κατά τις εβδομαδιαίες καταγραφές. Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις, οι οποίες διεξάγονται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΔΕΥΑΙ, συνεχίζονται.

 Η ΔΕΥΑΙ κάνει δε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει και η επεξεργασία των αποτελεσμάτων με σκοπό την ποσοτικοποίησή τους, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν με αναλυτικό δελτίο Tύπου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back