Oikonomou pisoi

Στα χωριά της Δωδώνης η Μ. Τζούφη

Εικόνα του άρθρου Στα χωριά της Δωδώνης η Μ. Τζούφη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2019, 15:26

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη μάχη των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα συμμετείχε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση. Η κα Τζούφη κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων, ενώ κατά το σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε «την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, τιμώντας τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης, επισκέφθηκε την Τύρια, όπου μίλησε με κατοίκους για θέματα όπως η υγειονομική κάλυψη της περιοχής και καταγράφηκε η πρόταση της λειτουργίας κινητής μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η μονάδα διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι, κ.α.

Επισκέφθηκε ακόμα το Ζωτικό και το Μαντείο, καθώς και τους Μελιγγούς. Εκεί, στο τοπικό λαογραφικό μουσείο, συνάντησε τον πρόεδρο Περικλή Παππά και μέλη της Αδελφότητας Μελιγγιωτών. Συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του μουσείου και η υποψήφια βουλευτής πρότεινε την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων, πιθανά μέσω ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σήμερα στις 19.00 στα Λιθαρίτσια, η κα Τζούφη θα μιλήσει στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back