Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οκτώ τα κρούσματα στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος»

Εικόνα του άρθρου Οκτώ τα κρούσματα στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2021, 00:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια δύσκολη μέρα η παραμονή της Πρωτοχρονιάς για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, με τον κορονοϊό να κάνει την «επίσκεψή» του στη Μονάδα Ιωαννίνων ΑμεΑ για την Τρίτη Ηλικία, στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος».

Δυστυχώς, το ίδρυμα, παρά τα μέτρα προφύλαξης, δεν απέφυγε το χειρότερο. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα. Τρεις ασθενείς έχουν μεταφερθεί ήδη στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς συμπτώματα προς το παρόν, απομονώθηκαν σε χώρους της δομής. Από τα οκτώ κρούσματα, κανένας δεν είναι εργαζόμενος. 

Στην ευαίσθητη αυτή δομή φιλοξενούνται 70 ηλικιωμένοι, ενώ 100 άτομα είναι το προσωπικό. Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου περιμένει αύριο το πρωί τα αποτελέσματα για άλλα 28 μοριακά τεστ ενώ θα διενεργήσει κι άλλα (είχαν προηγηθεί rapid tests τα οποία ήταν αρνητικά), με την ελπίδα ότι δεν υπάρχει σημαντική διασπορά του ιού.

Σημειωτέον ότι για τις 3 και 4 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί ο εμβολιασμός στους ωφελούμενους και στους εργαζόμενους στη δομή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back