Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 20-07-2021, 21:24

Με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) Κωνσταντίνο Τριάντη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. Οι δύο τους συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας και ειδικότερα της Ηπείρου.

Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής σημειώνει ότι με το σχέδιο νόμου του υπουργείου. Περιβάλλοντος που συζητείται στη Βουλή, καθορίζονται εκ νέου ο σκοπός και οι αρμοδιότητες του ΟΦΥΠΕΚΑ, ο οποίος καθίσταται καθολικός διάδοχος των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών που θα καταργηθούν.

Ο κ. Καλογιάννης ζήτησε την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, ώστε ο Οργανισμός να ασκήσει τις ουσιαστικές αρμοδιότητές του και να κινήσει τα έργα εντός αυτών των περιοχών, εν όψει του νέου ΕΣΠΑ 2021- 2027.

Ζήτησε επίσης την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) που εκπονούνται στις περιοχές του δικτύου Natura 2000 σε όλη τη χώρα, με παράλληλη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, «καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημεία τριβής με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων στα οποία θα καταλήξουν οι μελέτες» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί από τους μελετητές που εκπονούν τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες στην Ήπειρο, για τις προτάσεις τους που αφορούν το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, τη Βόρεια Πίνδο, τα Τζουμέρκα. Η συνάντηση προγραμματίζεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa