Oikonomou pisoi

Στ. Καλογιάννης: «Να προχωρήσει η παραχώρηση της Εγνατίας»

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης: «Να προχωρήσει η παραχώρηση της Εγνατίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 17:39

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτές, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και Επιμελητηρίων της Ηπείρου, με θέμα «H τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», μετείχε χθες Σταύρος Καλογιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Είπε μεταξύ άλλων ότι είναι «μεγάλη επιτυχία της χώρας μας η έκδοση τριακονταετούς ομολόγου».

Ο κ. Καλογιάννης, μεταξύ άλλων, ζήτησε την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης «προς όφελος της εθνικής οικονομίας και, σε τοπικό επίπεδο, τον εξορθολογισμό των τιμών ζώνης σε περιοχές του Ν. Ιωαννίνων, όπως η Αμφιθέα, η Ελεούσα, η Ολυμπιάδα και άλλες, οι οποίες σήμερα είναι πολύ υψηλές».

Μίλησε επίσης για «ανάγκη να προχωρήσει ο διαγωνισμός παραχώρησης της Εγνατίας» και αναφέρθηκε τέλος στις «μοναδικές προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας στην μετα-covid 19 εποχή, καθώς βρίσκονται ακόμη σε υλοποίηση προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ (2014-2020), ενώ αρχίζει η υλοποίηση έργων και δράσεων τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027), με βασικές κατευθύνσεις την ‘πράσινη’ ανάπτυξη, την ψηφιακή οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back