Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 24-07-2021, 17:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Κακαβιά… απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα Γιάννενα και την Ιόνια, παρά τις πρωτοβουλίες, συσκέψεις, «αναλήψεις έργων» και άλλες εξελίξεις τα τελευταία χρόνια, που συνήθως εκθέτουν το υπουργείο και την εκάστοτε πολιτική του ηγεσία. Πρόσφατα, εκθέτουν και την περιφερειακή αρχή που δεν δείχνει να είναι «μέρος της λύσης», παρά την πρωτοβουλία της.

Τώρα, ο τομεάρχης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απάντησε στις χτεσινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, κατηγορώντας τον κατά σειρά για «πλήθος ανακριβειών, ψεμάτων και διαστρεβλώσεων» που αφορούν τα στρατηγικά έργα της Ηπείρου.

Καταρχάς, ο κ. Σπίρτζης απολογείται «στους πολίτες της Ηπείρου για τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας απέναντι στην για δεκαετίες εγκαταλελειμμένη Ήπειρο -όπως και άλλες περιοχές της χώρας μας».

Ο κ. Σπίρτζης παραθέτει μερικά σημεία, κυρίως υπενθυμίζοντας στον κ. Καχριμάνη ότι η ΝΔ ήταν ο βασικός διαχειριστής της εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια (και ο ίδιος ο Καχριμάνης στην Ήπειρο) και αφήνει πολλές αιχμές για το ρόλο που έπαιξε ο ίδιος ο περιφερειάρχης στις χαράξεις της Ιόνιας.

Κατηγορεί τον κ. Καχριμάνη ότι «κοροϊδεύει τους πολίτες» και διατυπώνει ερωτήματα με βάση τις δηλώσεις του. Σε ένα από τα βασικότερα, ερωτά εάν το Υπουργείο Υποδομών παρέδωσε μελέτη και αν ναι, τι έχει κάνει η Περιφέρεια για την ωρίμανση του έργου, αν έχει κάνει μελέτες, ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου.

«Σας ενημερώνουμε ότι πάλι οι κακές γλώσσες της παράταξής σας λένε ότι θέλετε να επιστρέψετε τη μελέτη για την ωρίμανση του έργου, στο Υπουργείο Υποδομών» αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, μεταξύ άλλων.

Τέλος, σημειώνει: «Κατανοώ την πίκρα και τον καημό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη που εμφανίζεται να παρακαλεί δημόσια για σύσκεψη με μια κυβέρνηση, που είναι γνωστό μάλιστα πως είναι της αρεσκείας και της επιλογής του. Να του θυμίσω απλά ότι επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, δεν υπήρξε ημέρα καθυστέρησης συνάντησης μαζί του, ούτε από εμένα ούτε από κανέναν άλλον υπουργό. Κι αυτό αποκαλύπτει αναμφισβήτητα ποιος κινείται με κομματικές σκοπιμότητες, ποιος κυβερνούσε με αγάπη για την Ήπειρο, χωρίς κομματικά γυαλιά, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα».


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus