ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπ. Ριζόπουλος για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2021, 17:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη θέση του ότι η περιφερειακή αρχή Ηπείρου αντιμετωπίζει με λαθεμένο τρόπο τη δημιουργία του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος (διαβάστε εδώ).

Καταθέτει την εκτίμηση δε ότι ο «πρωθυπουργός και ο CEO της P&I ‘υιοθετούν’ Ριζόπουλο», όπως είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της παράταξης. Επικαλείται δε δήλωση του διευθύνοντα σύμβουλου Βασίλη Τριάδη ότι «δεν είναι οικονομικό το θέμα, η P&I θα μπορούσε και μόνη της να επενδύσει 10-12 εκατομμύρια ευρώ για τις στεγαστικές μας ανάγκες γιατί χρειαζόμαστε μια λύση άμεσα».

«Τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Έλληνας CEO της P&I άδειασαν μεγαλοπρεπώς τον ‘σχεδιασμό’ του κ. Καχριμάνη υιοθετώντας πλήρως τα όσα έχει υποστηρίξει ο επικεφαλής των ‘Οριζόντων Ηπείρου’», σημειώνεται. Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός ήταν αρκετά φειδωλός στις δηλώσεις του, λέγοντας ότι «θα υποστηρίξουμε το τεχνολογικό πάρκο, έχοντας ήδη δεσμεύσει σημαντικούς πόρους ύψους 20 εκατομμυρίων για να δημιουργηθεί».

Η παράταξη υποστηρίζει ότι «πλέον και μετά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού γίνεται ξεκάθαρο ότι ο κ. Καχριμάνης υπό τον φόβο να δαπανήσει 25 εκ. ευρώ για ένα κτίριο το οποίο θα μείνει άδειο και χωρίς ρόλο, προτιμά να στοιβάξει εκεί P&I και Teamviewer οι οποίες όμως, κατά δήλωσή τους, δεν έχουν ανάγκη από μια τέτοια λύση. Το είπαν δημόσια, ενώπιον του πρωθυπουργού». Και κατηγορεί τον περιφερειάρχη ότι ακολουθεί πολιτικές του προηγούμενου αιώνα.

Πέραν του ποιος υιοθετεί τι και ποιον, παραμένει όντως ένα ζήτημα πώς από την προσπάθεια των τοπικών αρχών να βοηθήσουν τις δύο εταιρίες στην εξεύρεση κατάλληλης έκτασης φτάσαμε στην πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να φτιάξει ένα πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας για τη στέγαση των δύο συγκεκριμένων εταιριών κυρίως και με ανοιχτό ερώτημα το πώς θα αξιοποιηθεί ευρύτερα.


* Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην TeamViewer

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back