Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σοκαριστική διαπίστωση» για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Εικόνα του άρθρου «Σοκαριστική διαπίστωση» για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2019, 15:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «διχογνωμία» από αυτές που δεν είναι αναμενόμενες, υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ιωαννιτών.

Η «διαφωνία» μεταξύ του αντιδημάρχου Βαγγέλη Πήχα και τον προηγούμενο αντιδήμαρχο Δημήτρη Νάστο, σχετικά με το αν υπάρχει ή όντως το σχέδιο.

Η παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» χαρακτηρίζει «σοκαριστική» τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει καποιο συγκεκριμένο σχέδιο ή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να υποστηρίξουν τις αρμοδιότητες του Δήμου, αν συμβεί κάτι έκτακτο.

«Κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, επανειλημμένα είχαμε ζητήσει την πλήρη γνωστοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο του σχεδίου πολιτικής προστασίας. Η απάντηση από τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο ήταν ότι το σχέδιο είναι κατά 80% έτοιμο» αναφέρει.

Επικαλείται την τοποθέτηση του κ. Πήχα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ότι «δεν υπάρχει σχέδιο» και τονίζει ότι «αν αύριο γίνει σεισμός, πλημμύρα, εκτεταμένη πυρκαγιά, χιονοπτώσεις και λοιπά «έκτακτα» καιρικά φαινόμενα, πέραν από το ότι ως πολίτες δεν γνωρίζαμε και δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, μάλλον δεν γνωρίζει ούτε ο Δήμος».

Η παράταξη εκφράζει την ελπίδα (και αιχμή ταυτόχρονα), η τοποθέτηση του δημάρχου να οφείλεται «σε έλλειψη ενημέρωσης» και όχι στην πραγματικότητα και ζητάει από τη δημοτική αρχή «να θέσει το ζήτημα σε άμεση  προτεραιότητα, για τον απλό λόγο ότι η ανθρώπινη ζωή δεν γίνεται να μην είναι πρώτη προτεραιότητα».

«Μήπως δεν είναι τόσο εύκολες οι αποφάσεις που μεταβιβάζουν τα πάντα στους εργολάβους και στην ιδιωτική πρωτοβουλία;» διερωτάται και ζητάει άμεσα τα εξής:

- ολοκλήρωση του σχεδίου πολιτικής προστασίας αρμοδιότητας του Δήμου

- άμεσες ενέργειες επικοινωνίας του σε όλο το εύρος του Δήμου.

- σήμανση των δημόσιων χώρων ώστε οι κάτοικοι να ξέρουν από πριν που συγκεντρωνόμαστε σε έκτακτες ανάγκες ,

- που θα βρούμε αλάτι στις γειτονιές μας όταν υπάρξει χιονόπτωση

- ποια η θέση κάθε αρμόδιου και εργαζόμενου του Δήμου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back