Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 25-10-2017, 13:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αδελφοποίηση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία και την υπογραφή της «πράξης» από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη, τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση και τους προέδρους του Ομίλου «ΛΑΪΛΙΑΣ» Κωνσταντίνο Σιαπαρδάνη και Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων Βασίλη Μαγγιώρο.

Η α’ φάση της αδελφοποίησης είχε γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2005, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. «Η κοινή αυτή πορεία των δύο ιστορικών Συλλόγων είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2000, όταν τα χορευτικά τους συγκροτήματα εμφανίστηκαν στο ιστορικό Θέατρο της Δόρας Στράτου. Από τότε αναπτύχθηκε μια μεγάλη φιλία και μια δυνατή συνεργασία που ανατροφοδοτείται και εμπνέεται από την αγάπη τους για τον λαϊκό πολιτισμό και τα ήθη και τα έθιμα των τόπων τους» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, η Αδελφότητα κάνει γνωστό ότι το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 13:00, η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει την εκδήλωση με τίτλο «Όταν το χθες μιλάει με το σήμερα» που είχε πραγματοποιήσει μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης στις αρχές Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa