Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σκιές» πάνω από το Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Σκιές» πάνω από το Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2020, 15:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «αύρα» των φετινών προσλήψεων στα τμήματα μαθητείας του Πνευματικού Κέντρου είναι αρνητική. Ενστάσεις έγιναν, τόσο στη σχολή χορού, καθώς τα κριτήρια άλλαξαν με τρόπο που υποκίνησε αναφορές για φωτογραφικές προσλήψεις, ενώ ενστάσεις κατατίθενται και στο Δημοτικό Ωδείο.

Ο Σύλλογος Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΟΤΑ, κατέθεσαν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης πρόσληψης 48 ατόμων στη Φιλαρμονική και στη Συμφωνική του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Οι δύο φορείς επικαλούνται τους εξής λόγους: Παραβίαση της νομοθεσίας ως προς τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, παραβίαση της νομοθεσίας ως προς τη διαδικασία επιλογής και ως προς το νόμιμο δικαίωμα της πολυθεσίας των μουσικών.


Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι μουσικοί εξαιρούνται της απαγόρευσης κατοχής δεύτερης θέσης στο Δημόσιο και τονίζουν επίσης ότι η απόφαση δίνει τη δυνατότητα για σύναψη δεύτερης θέσης εργασίας μόνο σε όσους-ες έχουν πλήρη απασχόληση και αποκλείοντας τους μερικής απασχόλησης.

Ακόμα, όπως αναφέρουν, φέτος αποφασίστηκε να χορηγείται «ειδική άδεια εργασίας για μουσικούς που ήδη εργάζονται» στο νομικό πρόσωπο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η σύναψη δεύτερης θέσης εργασίας γινόταν χωρίς να απαιτείται κάτι τέτοιο.  

Επίσης, στην προσφυγή αναφέρεται ότι η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου θέσπισε «ένα αυθαίρετο σύστημα μοριοδότησης των τυπικών και άλλων προσόντων των υποψηφίων, έθεσε δε και βαθμολογία επί τοις εκατό σε αυτά», υποχρεώνοντας, όπως αναφέρεται, τις επιτροπές επιλογής να λειτουργήσουν «λογιστικά και όχι καλλιτεχνικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back