Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 28-06-2019, 22:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 5o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου-Ioannina Ioannina Open Air Film Festival του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζεται αύριο Σάββατο, στις 21:30, στον αύλειο χώρο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Εκεί θα γίνει η προβολή της ταινίας του Χιροκάζου Κόρε-Έντα «Κλέφτες καταστημάτων» (2018) με Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι. Η ταινία έχει βραβευτεί με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών.

Η υπόθεση: Μια οικογένεια που δεν είναι ακριβώς οικογένεια και παλεύει να επιβιώσει σ’ ένα χαμόσπιτο, όχι χωρίς χιούμορ και κέφι, αν και η τραγωδία – το νιώθεις – παραμονεύει στη γωνία. Ο πατέρας, η μητέρα, η γιαγιά, μια κόρη που κάνει στριπτίζ, το αγοράκι,
ο μελλοντικός αρχηγός της φαμίλιας. Το μόνο σίγουρο εισόδημα είναι η σύνταξη της γιαγιάς, αλλά ως πότε; Μικρές κομπίνες, πονηρές κλεψιές από καταστήματα, βάσει σχεδίου, δίνουν στην ταινία μια ανάλαφρη, παιχνιδιάρικη διάθεση, καλύπτουν προς στιγμήν τον πόνο και το δράμα.
Η κατάστασή τους περιπλέκεται, όμως, ακόμη περισσότερο όταν συναντήσουν στο δρόμο ένα κοριτσάκι που μοιάζει εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο και το περιμαζέψουν στο σπίτι τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα