Oikonomou pisoi

Σφραγίστηκε δωμάτιο και… γάτος

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2021, 19:05

H Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι το ίδρυμα άλλαξε την κλειδαριά σε δωμάτιο όπου διέμενε φοιτήτρια (κατάληψη), παρότι φαινόταν «ξεκάθαρα να κατοικείται και πως μέσα υπήρχε ο γάτος της».

Χτες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «έγινε παρέμβαση στη διευθύντρια της φοιτητικής μέριμνας η οποία με τη στάση της φανέρωσε πως το μέλλον για τις φοιτητικές εστίες Π.Ι. , καταλήψεις και μη, θα είναι δυσοίωνο».

Καταγγέλλει ακόμα ότι για το κατοικίδιο, η διευθύντρια είπε πως «μπορεί να τον πάρει η φιλοζωική και για τα πράγματα βλέπουμε», καθώς και ότι «η διανομή και η διαχείριση των δωματίων δεν γίνεται πάντα με τα κριτήρια που ευαγγελίζονται. Το μόνο που συμβαίνει είναι ειρωνεία προς τα άτομα που υποβάλλουν αιτήσεις και διερευνητικό βλέμμα, το οποίο υποβάλλει τα άτομα σε άτυπο διαγωνισμό φτώχιας για το αν πληρούν αυτά τα κριτήρια».

Ζητάει να δοθεί το κλειδί του δωματίου στη φοιτήτρια, «να μην υπάρξει καμία άλλη επίθεση σε εστία, κατάληψη και μη, να καταργηθεί το ενοίκιο των 45 ευρώ και να μη μείνει άλλος/η φοιτητής/τρια χωρίς στέγη».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back