Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σέντρα» στο σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης

Εικόνα του άρθρου «Σέντρα» στο σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2021, 16:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο 7ο Λύκειο Ιωαννίνων βρέθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, για να «σηματοδοτήσει» την έναρξη της προσπάθειας των σχολείων της πόλης, στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης.

Φέτος, συμμετέχουν και γυμνάσια-λύκεια, εκτός από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη δράση συνεργάζονται η πλατφόρμα followgreen.gr/ioannina του Δήμου Ιωαννιτών και η διεύθυνση εκπαίδευσης.

Ο κ. Ελισάφ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «φέτος, συνεχίζουμε στα Γυμνάσια και στα Λύκεια και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Δηλαδή, η νέα γενιά να εγκολπωθεί τις αρχές της ανακύκλωσης και νομίζω ότι ένα παιδί που από πολύ μικρή ηλικία εξοικειώνεται στη διαδικασία αυτή, θα γίνει ένας συνειδητοποιημένος πολίτης που θα προστατεύει το περιβάλλον».

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου διένειμε τον εξοπλισμό στα σχολεία και από εδώ και πέρα, αναλαμβάνει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία

Πέρυσι, στο Σχολικό Πρωτάθλημα 2020-2021, συλλέχθηκαν πάνω από 12.800 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών από περίπου 5.000 μαθητές, σε διάστημα 4 μηνών.

Ο λυκειάρχης του 7ου Λυκείου Νίκος Παπαϊωάννου είπε μεταξύ άλλων ότι «μαθαίνοντας τα παιδιά να τα συγκεντρώνουν, δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής για το αύριο. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και βλέπουμε ότι καθημερινά γίνεται σημαντική δουλειά. Τα παιδιά υποδέχθηκαν την πρωτοβουλία αυτή με θέρμη και ήδη κάθε αίθουσα διαθέτει από έναν κάδο και κάθε ημέρα συγκεντρώνουμε υλικά και ακολούθως γίνεται η αποκομιδή τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back