Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σέντρα» για την ανακύκλωση στα σχολεία

Εικόνα του άρθρου «Σέντρα» για την ανακύκλωση στα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2019, 17:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Πάμε ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Το «πρωτάθλημα» που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της πλατφόρμας www.followgreen.gr/ioannina, υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την ΑΦΗΣ Α.Ε.

Παρασκευή πρωί λοιπόν, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας διανεμήθηκε στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες, γονείς και μαθητές ώστε η ανακύκλωση να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς μας. Στην κατεύθυνση αυτή οι μικροί μαθητές είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι», συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα, στα σχολεία της Ακαδημίας.

Το «σκορ» της ανακύκλωσης των σχολείων καταγράφεται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του Followgreen Δήμου Ιωαννιτών, «Σχολεία εν Δράσει», όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τις προσπάθειες των παιδιών.

Οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών, με τη δωρεά πόντων στο σχολείο της επιλογής τους, αφού πρώτα κάνουν την εγγραφή τους στη δημοτική πλατφόρμα.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Όσο η ανακύκλωση συνδέεται με διαγωνισμούς και κυνήγι των ρεκόρ .. ευτελιζεται. Ας κάνουν οι δημοτικοί άρχοντες και μια ενημέρωση στους μαθητές για τις συνέπειες απο τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Θα είναι πιο χρήσιμη για το μέλλον του τόπου τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back