Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 21-11-2018, 12:33
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την, Κυριακή 25 Νοέμβρίου στο Θυμωμένο Πορτραίτο, ο Λάμπρος Φιλίππου παραδίδει ένα σεμινάριο stage performance, που θα οδηγήσει σε παράσταση και μουσικό live.

Κοινώς, θα πάρετε πρώτα μέρος σε ένα από τα καλύτερα σεμινάρια σκηνικής παρουσίας που υπάρχει και κατόπιν, ίσως να πάρετε κάποιο ρόλο, στην παράσταση και στο live που θα ακολουθήσει.

Η ανάπτυξη του Σεμιναρίου του Λάμπρου Φιλίππου θα βασιστεί στη λειτουργία «αντίστροφης δραματουργίας», όπως την ονομάζει ο ίδιος. Η άσκηση προτείνει έναν άξονα εργασίας, όπου η σχέση των χαρακτήρων δεν προσεγγίζεται αφού πρώτα έχει γίνει το breakdown και η αναγνώριση και ψυχανάλυση του χαρακτήρα. Το αντίθετο, μάλιστα.

Οι χαρακτήρες αποκαλύπτονται μέσα από τη σχέση και ο μοναδικός δρόμος αναγνώρισης είναι η ίδια η σχέση. Χωρίς καμία χρονοτριβή, οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν, θα παίξουν τα όργανά τους, θα τραγουδήσουν, μέχρι αυτό να βγάλει νόημα, μέχρι η φασαρία να γίνει ησυχία, μέχρι να ακούσουν όλοι όλους, μέχρι το άψυχο δισδιάστατο κείμενο γίνει μια ζουμερή, τρισδιάστατη ιστορία.

Έπειτα, θα την αφηγηθούν - συμμετέχοντες και κοινό μαζί, σε έναν απόλυτο διάλογο-σαν να ήταν όλα από πάντα διάλογος.

Συμμετοχές στο lfacting3@gmail.com-περιορισμένες θέσεις .Ώρες: 5-9, κόστος: 55€.

Η live performance θα γίνει την Κυριακή, 25 Νοέμβρη στο Θυμωμένο Πορτραίτο στις 20:00 .

Είσοδος 3€ - τα έσοδα θα μοιραστούν στους performers..

Ο Λάμπρος Φιλίππου ζει και εργάζεται ως performer και δάσκαλος performance στο Λος Άντζελες.. Ως καλλιτέχνης και δάσκαλος, μπλέκει εδώ και χρόνια με μαεστρία το θέατρο με τη μουσική, τη ζωή με την τέχνη, το παλιό με το καινούργιο, τη Δύση με την Ανατολή, δημιουργώντας δυνατές εμπειρίες για το κοινό και τους μαθητές του. Ένας από τους πιο πρόσφατους βασικούς άξονες στην εργασία του επάνω στο performance, είναι, πως το κοινό είναι μέρος ενός μουσικού live ή μιας θεατρικής παράστασης, όσο είναι μέρος και ο μουσικός ή ο performer. Δεν υπάρχουν παρατηρητές, παρά μονάχα συμμετέχοντες στην εμπειρία του performance. Επισημαίνει πως «όλοι είμαστε μέρος της ιστορίας που λέγεται και αφηγητές της».200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα