Oikonomou pisoi

Σεμινάριο για φαρμακευτικά φυτά στα Άνω Πεδινά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2020, 22:29

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το έργο Herbinno διοργανώνει ο Δήμος Ζαγορίου, στις 30 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο των Άνω Πεδινών.

Το έργο έχει στόχο «την προώθηση της εκμετάλλευσης και της διαχείρισης τοπικών φαρμακευτικών φυτών στο σύγχρονο, διεθνές καταναλωτικό περιβάλλον».

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τοπικές ποικιλίες φαρμακευτικών βοτάνων από την περιοχή του Ζαγορίου, καθώς και οι ιδιότητες και η φαρμακευτική αξία των βοτάνων και η  καλλιέργειά τους.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες με εμπειρία στον τομέα και καλύπτει θέματα που αφορούν τον «Εντοπισμό και Συλλογή Τοπικών Θεραπευτικών Βοτάνων», «την Καλλιέργεια του Ιπποφαούς και του τσαγιού του βουνού». Επιπλέον, θα παρουσιαστεί ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός και τρόποι επεξεργασίας αρωματικών θεραπευτικών φυτών από εκπρόσωπο του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών τς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG – IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ–ΑΛΒΑΝΙΑ 2014 – 2020, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back