Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο Σεισμοπλήκτων

Εικόνα του άρθρου Σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο Σεισμοπλήκτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 18:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ισχύ βρίσκεται το ρυμοτομικό σχέδιο Σεισμοπλήκτων. Όπως ανακοίνωσε το Δημαρχείο  Ιωαννίνων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν οικοδομικές άδειες ενώ οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μπορούν να συντάσσουν συμβόλαια λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή Σεισμοπλήκτων βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου με εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.

«Για την ισχύ της ακυρωθείσας πράξης εφαρμογής συνέβαλε σημαντικά ο περιφερειάρχης Ηπείρου και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας. Για την επανέγκριση του ακυρωθέντος σχεδίου συνέβαλαν καθοριστικά με τη σύνταξη μελέτης αιτιολόγησης στις αιτιάσεις του ΣτΕ οι υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος πολεοδομικών εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Η Δημοτική Αρχή απευθύνει ευχαριστίες σε όλους για τη συμβολή τους ώστε να κλείσει μία σημαντική εκκρεμότητα για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Η πολεοδομική αυτή μελέτη είχε ακυρωθεί στο παρελθόν για τυπικούς λόγους από το ΣτΕ (μετά από ενστάσεις πολιτών) ενώ στη συνέχεια είχε κολλήσει σε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είχε γνωμοδοτήσει θετικά επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τα Σεισμόπληκτα (αφορά συγκεκριμένη περιοχή) πέρσι τον Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση του Δημαρχείου με τις ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην επίλυση της μεγάλης εκκρεμότητας, προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα. 

Η παράταξη, αφού χαιρετίζει την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θέτουν πλέον σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο Σεισμοπλήκτων, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων για «μικροψυχία». Όπως αναφέρει, για άλλη μια φορά «’απέφυγε’ να ονοματίσει στους συμμετέχοντες στη συλλογική προσπάθεια που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια τη δική μας δημοτική αρχή, εκτός αν μας περιλαμβάνει στους ‘λοιπούς’ που απευθύνει ευχαριστίες... Οι πολίτες όμως γνωρίζουν και τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες και τους αγώνες που δώσαμε για το ζήτημα αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back