Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε φάση εξωστρέφειας

Εικόνα του άρθρου Σε φάση εξωστρέφειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2019, 15:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου βάζει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα με εξωστρεφή χαρακτήρα, για συμπολίτες ΑμεΑ του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρόεδρος Κατερίνα Μιτοπούλου παρουσίασε τους βασικούς άξονες, τους στόχους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αποσκοπεί στην υποστήριξη της αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσής ατόμων με αναπηρίες, την ενίσχυση της λειτουργικότητας των ατόμων με αναπηρίες μέσω νέων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων είτε διαμένουν σε οικεία περιβάλλοντα είτε σε κλειστές δομές φροντίδας, καθώς και την ανάγκη για επιστημονικά συμπεράσματα για τις ανάγκες των ΑμεΑ και την καταγραφή των αναγκών των κατοίκων του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να «στοχοποιηθούν» κατόπιν από τους συναρμόδιους φορείς.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καλεί λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ηλικίας από 22 έως 55 ετών να υποβάλλει αίτηση για τη συμμετοχή του στο εξωτερικό πρόγραμμα του τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Φυσικής Αποκατάστασης του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος». 


Το πρόγραμμα θα είναι διετές και οι απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής περικλείνουν αυτοεξυπηρετούμενα άτομα ηλικίας: 22 – 55, με σωματικές αναπηρίες, οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή, νεφρική, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ.), κώφωση – βαρηκοΐα, νοητική υστέρηση. Εξαιρούνται άτομα με αυτισμό, ολική τύφλωση και ψυχιατρικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει 15 θέσεις. Όταν υποβληθούν και εγκριθούν οι αιτήσεις, θα μπορεί να καταρτιστεί και το δρομολόγιο μεταφοράς στο Κέντρο, στην Πεντέλη, με το λεωφορείο του Κέντρου.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες θα μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωμένη την αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Νεομάρτυρος Γεωργίου 1, Πεντέλη, Τ.Κ. 45332, Ιωάννινα) καθημερινά (8:00 – 14:00), είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: grammateia@tcpngi.gr. Η αίτηση βρίσκεται σε έντυπη μορφή στην κεντρική υπηρεσία του Κέντρου και σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο www.tcpngi.gr .

«Προσκαλούμε γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρίες να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία. Προχωράμε μαζί, αφήνοντας στο παρελθόν αντιλήψεις που δεν πρέπει να χωράνε στην σημερινή κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Μιτοπούλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back