ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε δύο έργα ο Φορέας Λίμνης

Εικόνα του άρθρου Σε δύο έργα ο Φορέας Λίμνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2019, 17:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων πέτυχε την ένταξη της πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020», συνολικού προϋπολογισμού 942.138,62 ευρώ.

Ενδεικτικές δράσεις είναι μεταξύ άλλων η προστασία και διατήρηση ειδών αμφιβίων και ερπετών, του ενδημικού και κρισίμως κινδυνεύοντος είδους Chorthippuslacustris, η βελτίωση της κατάστασης διατήρησης των πτωματοφάγων αρπακτικών με αντιμετώπιση της σύγκρουσης κτηνοτροφίας-λύκου μέσω πιλοτικής εφαρμογής σύγχρονων μέτρων πρόληψης, κ.α.

Όλες οι δράσεις αναμένεται ότι θα υλοποιηθούν έως 31/12/2023.

Ένα ακόμα έργο που ένταξε ο Φορέας είναι οι «Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ερμηνείας της φυσικής κληρονομιάς των προστατευόμενων περιοχών του ΦΔΛΠΙ», στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η παραγωγή έντυπου υλικού ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των προστατευόμενων περιοχών του φορέα, εκδηλώσεις, οδηγών κ.α.

Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη κινητής εφαρμογής ανάδειξης της βιοποικιλότητας περιοχής ευθύνης του ΦΔΛΠΙ που θα παρουσιάζει την πλειοψηφία και τα διαθέσιμα είδη ορνιθοπανίδας καθώς και τις σχετικές περιοχές διαβίωσης αυτών, παρέχοντας το σύνολο της απαιτούμενης πληροφορίας τόσο για το είδος όσο και για το τρόπο προσέγγισης του κατάλληλου σημείου θέασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 37.377,73 ευρώ.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3