Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αναζήτηση «μέσης λύσης» για τα μεταπτυχιακά

Εικόνα του άρθρου Σε αναζήτηση «μέσης λύσης» για τα μεταπτυχιακά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2016, 16:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σημείο τριβής των πανεπιστημίων και του υπουργείου Παιδείας είναι τα μεταπτυχιακά και τα δίδακτρα αυτών. Στην τελευταία σύνοδο των πρυτάνεων συζητήθηκε ξανά το θέμα, με τις δύο πλευρές να αναζητούνε «μέση λύση». «Έχει συσταθεί μια επιτροπή για να συναντηθεί με το υπουργείο και να συζητήσει το θέμα, προτείνοντας βελτιώσεις στο νομοσχέδιο» είπε σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

Τα πανεπιστήμια, εκτός των υπολοίπων, θέλουν να διοργανώσουν μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως, τα οποία έχουν δίδακτρα. Αυτή τη δυνατότητα έχει αυτή τη στιγμή μόνο το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ο νέος νόμος δεν είναι αποσαφηνισμένος, όπως τόνισε ο κ. Καψάλης. «Η διάθεση του υπουργείου και της συνόδου είναι σε καλό επίπεδο για συμφωνία ως προς τις προϋποθέσεις και το ύψος των διδασκόντων» τόνισε ο πρύτανης.

Επίσης, με πρότασή του, η σύνοδος συμφώνησε να ζητήσει την ένταξη των Παιδαγωγικών σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και να καταργηθεί το 4ο επιστημονικό πεδίο. Το αίτημα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι φέτος έπεσαν δραματικά οι βάσεις στα συγκεκριμένα τμήματα, ως αποτέλεσμα και της αλλαγής στα μηχανογραφικά.

Τέλος, οι πρυτάνεις ζητούν αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου, για να μπορέσουν εγγράψουν στα προγράμματα σπουδών πρόσφυγες.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καψάλης ενημέρωσε ότι οι έλεγχοι βρήκαν τα κτίρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων… μια χαρά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μετά τους σεισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back