Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αναμονή του νέου αντιπεριφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Σε αναμονή του νέου αντιπεριφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2021, 14:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ελλείψει αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, μετά τη μετακίνηση της Σταυρούλας Μπραΐμη στο αξίωμα της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης δεν θα πραγματοποιήσει τη σημερινή προγραμματισμένη της συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο ορισμός νέου αντιπεριφερειάρχη για θέματα Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης είναι, ωστόσο, θέμα ημερών.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν σημαντικά θέματα: όπως η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του τομεακού προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης «2021-2025» αλλά και η προστασία του υδατικού συστήματος Μιτσικελίου και της ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Το τελευταίο θέμα το είχε αιτηθεί να συζητηθεί η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με χτεσινοβραδινή του ανακοίνωση, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας ζητούσε τα δύο αυτά θέματα να μη συζητηθούν στην επιτροπή Περιβάλλοντος αλλά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

«Οι Σ.Μ.Π.Ε. ρυθμίζουν πάγια σημαντικά αναπτυξιακά θέματα σε βάθος χρόνου και γι αυτό πρέπει να συζητούνται και να εγκρίνονται από το κυρίαρχο όργανο που είναι Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο εκχωρεί αρμοδιότητες στις Επιτροπές. Όμοια, η σπουδαιότητα του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης επιβάλει να συζητηθεί και αυτό στο Συμβούλιο, δεδομένης και της εκτενούς δημοσιότητας που έτυχε το προηγούμενο διάστημα. Ανάλογα χειριστήκαμε το θέμα των βιομηχανικών αιολικών (ΑΣΠΗΕ), για το οποίο αποφάσισε το Συμβούλιο κι όχι η Επιτροπή» αναφέρει. 

Μια ανακοίνωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής τοποθέτησης της παράταξης για αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back