Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Save τσίπουρο»

Εικόνα του άρθρου «Save τσίπουρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2019, 17:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο περιφερειακό συμβούλιο, διαπιστώνει ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση του φόρου στο τσίπουρο «αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την Ήπειρο και την αγροτική της παραγωγή».

Καλεί την Περιφέρεια, «αντί μόνο να αντιπαρατίθεται με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δήθεν, για χάρη των κτηνοτρόφων να στρέψει το ενδιαφέρον της και σε έναν άλλο παραγωγικό τομέα» και να «οργανωθεί μια εκστρατεία στις Βρυξέλλες με την κινητοποίηση των ευρωβουλευτών μας ώστε να υπάρξουν συντονισμένες πιέσεις στην κατεύθυνση της άρσης αυτού του άδικου φόρου».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο φόρος δεν επιβλήθηκε «από μόνος του», αλλά μετά από προσφυγή ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων, σε συνδυασμό με την ολιγωρία της ελληνικής πλευράς που δεν ένταξε το ποτό στην κατηγορία των παραδοσιακών, με το ούζο.

«Το μεταβατικό διάστημα των δύο μηνών που προβλέπει η απόφαση, για την εφαρμογή της, είναι ικανός χρόνος για να αναπτυχθεί πίεση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων» σημειώνει ο κ. Ριζόπουλος, ο οποίος καλεί «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μεταβούμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες για να ξεκινήσουμε τον αγώνα».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back