H ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συλλάβει έναν υπήκοο από το Ουζμπεκιστάν ως ύποπτο για τη δολοφονία του αντιστράτηγο Ιγκόρ Κιρίλοφ.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, ή FSB, δεν κατονόμασε τον ύποπτο, αλλά δήλωσε ότι γεννήθηκε το 1995. Σύμφωνα με δήλωση της FSB, ο ύποπτος δήλωσε ο ίδιος ότι στρατολογήθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και ότι η Ουκρανία του είχε προσφέρει 100.000 δολάρια και διαμονή σε ευρωπαϊκή χώρα.
Ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ σκοτώθηκε την Τρίτη από βόμβα που ήταν κρυμμένη σε σκούτερ έξω από την πολυκατοικία του στη Μόσχα, μία ημέρα αφότου η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον του. Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η υπηρεσία πραγματοποίησε την επίθεση.
Ήταν ο πιο υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός που δολοφονήθηκε εντός της Ρωσίας από την Ουκρανία. Την ευθύνη για τη δολοφονία ανέλαβε η υπηρεσία πληροφοριών SBU της Ουκρανίας, η οποία κατηγόρησε τον Κιρίλοφ ότι ήταν υπεύθυνος για τη χρήση χημικών όπλων κατά των ουκρανικών στρατευμάτων, κάτι που η Μόσχα αρνείται.
Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία διερευνά σοβαρά εγκλήματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι ο ανώνυμος ύποπτος τους είπε ότι είχε έρθει στη Μόσχα για να εκτελέσει μια αποστολή για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας.