Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 15-06-2020, 13:54

Ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Γάτσιος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και την «Πίνδο», στο πλαίσιο επαφών του με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς.

Ο κ. Γάτσιος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Δημητρίου και τον πρόεδρο της «Πίνδος» Ανδρέα Δημητρίου, καθώς και με το γενικό διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα.

Είχε συζητήσεις για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κλάδου, ειδικά στη «μεταπανδημική» περίοδο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να μη «‘σκαλώνουμε’ στην επίλυση σχετικά εύκολων προβλημάτων, όπως είναι, για παράδειγμα, αυτό της διάθεσης των αποθεμάτων κατεψυγμένων κοτόπουλων –αποθεμάτων, σημειωτέον, τα οποία δημιουργήθηκαν από το ‘κλείσιμο’ της αγοράς– σε κοινωνικές ομάδες, δομές μεταναστών κ.λπ., όπως πολύ ορθά έχει προτείνει στον υπουργό η διοίκηση της ‘Πίνδος’», μετά την επίσκεψή του στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ο κ. Γάτσιος τόνισε ότι, αφενός οι προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες για την παροχή δανείων από το ΤΕΠΙΧ ή το Ταμείο Εγγυοδοσίας, «καθιστούν τη λήψη δανείων περίπου απαγορευτική, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Επίσης, τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο, «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χορηγεί στις τράπεζες ρευστότητα και, μάλιστα, μακροχρόνιας διάρκειας, με αρνητικό επιτόκιο (-0,5%) και οι τράπεζες να δανείζουν τις επιχειρήσεις με επιτόκιο που φτάνει και το 8%». Συμπλήρωσε δε ότι «η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες για να τη διοχετεύουν στις επιχειρήσεις και όχι για να τη διακρατούν οι ίδιες. Με την πολιτική που οι τράπεζες ακολουθούν, όχι μόνο δεν παρέχουν τη ρευστότητα που έχει ανάγκη η αγορά αλλά, ταυτοχρόνως, προετοιμάζουν τη νέα γενιά ‘κόκκινων δανείων’».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2