Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Rapid test… εκτός Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Εικόνα του άρθρου Rapid test… εκτός Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021, 20:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ξαφνική αποχώρηση των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, προσπαθεί να προσαρμοστεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η υπόθεση βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς με τη διενέργεια των επιτόπου rapid test των εισερχόμενων στο νοσοκομείο, διασφαλιζόταν ως ένα σημείο η υγειονομική θωράκιση του ιδρύματος.

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) αποχωρούν όμως από τα δύο νοσοκομεία της πόλης, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο λόγος από τον ΕΟΔΥ. Η αποχώρηση θα γίνει στις 22 Απριλίου.

Διαβάστε: Πριν την επίσκεψη στο νοσοκομείο, rapid test αλλού

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, λοιπόν, όπως έκανε νωρίτερα και η διοίκηση του «Χατζηκώστα», ενημερώνει με ανακοίνωσή της τους πολίτες. Όσοι πρόκειται να επισκεφθούν το νοσοκομείο, θα πρέπει να κάνουν rapid test στα προκαθορισμένα σημεία που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ στον τόπο τους. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνει ωστόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τους ογκολογικούς-αιματολογικούς ασθενείς και τους νεφροπαθείς οι οποίοι θα εξακολουθούν να κάνουν rapid test στην είσοδο του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

-Οι πολίτες που προτίθενται να επισκεφτούν το ΠΓΝΙ (συνοδοί, τακτικές εισαγωγές, προγραμματισμένα Εξωτερικά Ιατρεία, Απογευματινά Ιατρεία, απεικονιστικές εξετάσεις, ενδοσκοπήσεις κ.λ.π.), θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει rapid test σε μία από τις δύο ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ οι οποίες θα βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου (καθημερινές και Σαββατοκύριακο από 09:00 έως 14:00) και στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα (καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 14:00). Οι πολίτες εκτός Ιωαννίνων που πρόκειται να επισκεφτούν το νοσοκομείο, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει repid test στα προκαθορισμένα σημεία της περιοχής τους.

-Ειδική μέριμνα θα δοθεί από το νοσοκομείο για τους ογκολογικούς-αιματολογικούς οι οποίοι λαμβάνουν χημειοθεραπεία, τους νεφροπαθείς-αιμοκαθαρόμενους ασθενείς και όσους υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία. Όλοι αυτοί οι ασθενείς θα εξακολουθούν να πραγματοποιούν το rapid test στην είσοδο του νοσοκομείου.

-Πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού, τακτικό πλύσιμο χεριών).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back