Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς υποδέχθηκαν τα Γιάννενα την απόφαση για τη ΧΑ

Εικόνα του άρθρου Πώς υποδέχθηκαν τα Γιάννενα την απόφαση για τη ΧΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2020, 17:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρά τους τοπικούς περιορισμούς λόγω πανδημίας, η συγκέντρωση σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο και η πορεία που ακολούθησε, ήταν μαζικές, με τον κόσμο να φοράει μάσκες.

Από τις 9.30 το πρωί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται πολίτες των Ιωαννίνων, με το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ να έχουν την «πρωτοκαθεδρία» οργανωτικά.

Το παρών έδωσαν ωστόσο πολλές οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού πολιτικού χώρου, συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και κοινοβουλευτικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25,  στελέχη του ΚΙΝΑΛ κ.α.

Η ανακοίνωση της απόφασης, που καταδίκασε τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση έγινε δεκτή  με πανηγυρισμούς από το κοινό.

«Αναμένουμε από το δικαστήριο να αντιστοιχίσει αυτή την απόφασή του με την επιβολή των ανώτατων ποινών όπως αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να οδηγήσει τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους στη φυλακή, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαίου του λαού μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματά της. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνησή του και να απομονώσει με την ίδια του τη δράση τη Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα» αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Ιωαννίνων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back