Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς να μιλάμε για τα μνημεία με απλά λόγια

Εικόνα του άρθρου Πώς να μιλάμε για τα μνημεία με απλά λόγια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2018, 15:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σεμινάριο με θέμα τη χρήση απλής γλώσσας από πολιτιστικούς οργανισμούς (μουσεία, θέατρα, πολιτιστικά κέντρα, θιάσους, ορχήστρες) διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ) στις 9 Νοεμβρίου, από τις 17:30 έως τις 20:30, στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος» (στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου).

Το σεμινάριο με τίτλο «Πώς είπατε; Απλή γλώσσα, πρόσβαση στον πολιτισμό» θα γίνει από τη Μαρία Βλάχου, σύμβουλο πολιτισμικής διαχείρισης και επικοινωνίας και εκτελεστική διευθύντρια του πολιτιστικού συλλόγου AcessoCultura | Access Culture με έδρα την Πορτογαλία.

Κατά το τρίωρο αυτό, θα συζητηθούν:

-Τα σφάλματα που εντοπίζονται στην επικοινωνία των μουσείων και γενικότερα των πολιτιστικών χώρων, με τους επισκέπτες, σε ό,τι αφορά στη χρήση απλής γλώσσας και την παρουσίαση θεμάτων που το κοινό να θεωρεί ενδιαφέροντα και σχετικά με τη ζωή του.

-Οι ανάγκες των επισκεπτών και των θεατών, καθώς και ο ρόλος όσων εργάζονται σε αυτούς τους τομείς του πολιτισμό. Για την καλύτερη κατανόηση, θα αναλυθούν πολλά καλά και κακά παραδείγματα.

-Προτάσεις για τρόπους και μορφές περιγραφής των εκθεμάτων, που θα επιτρέπουν τη νοητική προσβασιμότητα των επισκεπτών, στο περιεχόμενο εκθέσεων και άλλων υλικών (φυλλαδίων, προγραμμάτων, ιστοσελίδων, κλπ.).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές πολιτισμικής επικοινωνίας, είναι δωρεάν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back