Oikonomou pisoi

Πώς να μη «χάνεται» το νερό

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2018, 17:27

Στη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και των χαρακτηριστικών του υδροφόρου ορίζοντα του Λεκανοπεδίου στοχεύει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ) με τη συνδρομή του έργου SaveSafeWater που χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg «Ελλάδα-Αλβανία».

Στο έργο συμμετέχουν έξι εταίροι με επικεφαλής τον ΣΥΔΛΙ (οι υπόλοιποι εταίροι είναι ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας και Κεφαλονιάς, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορυτσάς, Περιφερειακό Συμβούλιο Κορυτσάς και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Το SaveSafeWater αποσκοπεί στην προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας για την αύξηση της αποδοτικότητας των υδατικών πόρων και την προσαρμογή των δύο χωρών στις συνθήκες κλιματικής αλλαγής. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κοινή ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών και εργαλείων, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης νερού και την αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του και τη δημιουργία δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας του νερού στα σημεία υδροληψίας, στις μονάδες επεξεργασίας και στο δίκτυο διανομής. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφορούν τη μείωση της απώλειας νερού στα δίκτυα, τη μείωση της κατανάλωσης νερού μέσω ευαισθητοποίησης πολιτών, την ανάπτυξη σχεδίου δράσης ανάκτησης πλήρους κόστους νερού και συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της οδηγίας πλαίσιο για τα νερά 60/2000 κ.ά.

«Προσβλέπουμε σε μία επιτυχημένη συνεργασία ανάμεσα στους εταίρους των δύο κρατών και στην υλοποίηση ενός προγράμματος που θα αποτελεί βέλτιστη πρακτική για τα επόμενα έργα εδαφικής συνεργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ, Ηλίας Αρλέτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back