Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς θα «ζωντανέψει» το ιστορικό κέντρο;

Εικόνα του άρθρου Πώς θα «ζωντανέψει» το ιστορικό κέντρο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2021, 23:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες αναβάθμισης της οδού Ανεξαρτησίας κι άλλων γειτονικών οδών, στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, με τους επαγγελματίες της περιοχής ιδίως να ευελπιστούν ότι το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης θα «ξαναζωντανέψει».

Βέβαια, στην περιοχή πριν από μια 10ετία είχε γίνει μια σημαντική ανάπλαση, η οποία όμως δεν οδήγησε στην προσδοκώμενη «ανανέωση» της επιχειρηματικότητας, με εξαίρεση κάποια σημεία του ιστορικού κέντρου, και στην πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής.

Μια νέα ευκαιρία λοιπόν, με τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα» να επιχειρεί να ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή του ιστορικού κέντρου. Συγκεκριμένα προσκαλεί φορείς, επαγγελματίες, επιστήμονες, κατοίκους της περιοχής και όποιον άλλον επιθυμεί, να καταθέσουν σχετικές προτάσεις.

«Στόχος και προσπάθειά μας είναι να ανακτήσουμε ένα μέρος από την αίγλη του παρελθόντος, αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά που παραλάβαμε να την μετουσιώσουμε σε βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης για το μέλλον» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται δε ότι «σε αυτή την προσπάθεια θα επιθυμούσαμε να δεχτούμε προτάσεις και πρακτικές από αντίστοιχες πόλεις, φωτογραφίες, άρθρα, επιστημονικές απόψεις, εμπειρίες, προτάσεις για πολιτιστική αξιοποίηση».

Ο σύλλογος θα δέχεται τις προτάσεις των ενδιαφερομένων στο email: paliagiannina@gmail.com και ταχυδρομικά στην διεύθυνση Νικόλας Χάμμοντ 3, 45500 – Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.  Τηλέφωνα επικοινωνίας 6936101581 κα Μπούκα Αναστασία και 6947691699 κα Έλλη Κατσάνου.

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές από 1 έως 31 Μαΐου 2021.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back