ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς θα ψηφίσει η ΝΔ για τις τοπικές οργανώσεις

Εικόνα του άρθρου Πώς θα ψηφίσει η ΝΔ για τις τοπικές οργανώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2018, 11:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έτοιμοι δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία για τις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής, επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων είναι εντυπωσιακή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κόμματος, 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία με 27.896 πολίτες να γίνονται μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά.

Ο αριθμός είναι περίπου ο μισός από την τελευταία εκλογική διαδικασία για ανάδειξη προέδρου (είχαν ψηφίσει 335.000 περίπου στον δεύτερο γύρο), ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μελών (65%) είναι άνδρες.

Στις εκλογές αναμένεται να στηθούν 339 κάλπες σε όλη τη χώρα και σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες. Στα Γιάννενα, οι υποψηφιότητες βρίσκονται εδώ.

 Τα μέλη μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι.

Η διαδικασία θα γίνει από τις 09:00 έως τις 07:00, με αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια οδήγησης και χωρίς να είναι απαραίτητη η επίδειξη κάρτας μέλους.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back