Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς θα ανοίξει το πανεπιστήμιο, τον Σεπτέμβριο

Εικόνα του άρθρου Πώς θα ανοίξει το πανεπιστήμιο, τον Σεπτέμβριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2020, 17:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ανοίξει με «μικτό» τρόπο (διαβάστε σχετικά εδώ) τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την απόφαση της συγκλήτου, θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν έγκαιρα τα μέτρα προστασίας και να απολυμανθούν όλοι οι χώροι και προτρέπει τα μέλη της ακαδημαϊκούς κοινότητας να τηρούν τους κανόνες απαρέγκλιτα.

Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει και δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Τον τρόπο θα τον επιλέγουν τα τμήματα, ανάλογα με τη δυνατότητα (χώροι, αριθμός φοιτητών κ.λπ.). Εφόσον επιλεγεί η φυσική παρουσία, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και των κανόνων συμπεριφοράς σε κλειστούς χώρους, με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και κλινικές), τακτικό και σχολαστικό καθαρισμό του χώρου, με χρήση ενδεδειγμένων απολυμαντικών, πριν την είσοδο νέας ομάδας φοιτητών.

Ακόμα, περιορίζεται στο 50% ο αριθμός ατόμων στις αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα και κάθε τμήμα θα ορίσει επιτροπή διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων και καθορίζεται ειδικός χώρος προσωρινής απομόνωσής τους, μέχρι τη διακομιδή σε νοσοκομείο.

Αν εντοπιστεί «ύποπτο κρούσμα» η διαδικασία εξετάσεων και διδασκαλίας θα μετατρέπεται σε εξ αποστάσεως, άμεσα. Οι εμπλεκόμενοι θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η σύγκλητος καλεί τα τμήματα να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη της λειτουργίας τους κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος, με την προοπτική της επανόδου στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία διδασκόντων και φοιτητών. Ταυτόχρονα, ζητάει να προσδιορισθούν έγκαιρα οι ευπαθείς ομάδες διδασκόντων και φοιτητών, ώστε εναλλακτικά να εφαρμοσθούν διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ακόμα, επιτρέπεται η επαναλειτουργία των φοιτητικών εστιών και των κυλικείων, σύμφωνα με τα ισχύοντα και με αυστηρή τήρηση των κανόνων περιορισμού της πανδημίας, ιδίως δε αποφυγής των συναθροίσεων.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κάνει έκκληση στην πολιτεία και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας για οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των αυξημένων, έκτακτων αναγκών σε υλικά προστασίας και απολυμάνσεις, καθώς και σε προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας.

Τέλος, το πρυτανικό συμβούλιο παρακολουθεί συστηματικά και προβαίνει σε εκτίμηση της κατάστασης σε εβδομαδιαία βάση και εκτάκτως, όταν χρειασθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back