Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες»

Εικόνα του άρθρου «Ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 16:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα προβλήματα της εστίασης συζήτησαν στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου και ο πρόεδρος του σωματείου Καφέ-Μπαρ-Εστιατορίων Χρήστος Τάτσης.

Οι κ. κ. Δημητρίου και Τάτσης παρέδωσαν στην κα Τζούφη μια σειρά προτάσεων και παρατηρήσεων για την επιχειρηματικότητα γενικά, αλλά και την εστίαση ειδικότερα. Η κα Τζούφη δήλωσε από πλευράς της ότι «θα είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς και για την προώθηση των προτάσεων τους στα αρμόδια υπουργεία».

Ο κ. Δημητρίου στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει  η κυβέρνηση να στρέψει το βάρος της με γενναίο τρόπο στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και πως μέχρι στιγμής, «δεν έχουμε τις τελικές τους προτάσεις για την επιστρεπτέα 4 και 5, ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τις πραγματικές πτώσεις τζίρων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Ήταν ιδιαίτερα κριτικός για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, λέγοντας ότι «κάνουν δήθεν κοινωνική πολιτική με τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι επιχειρήσεις μέσω και  της προκαταβολής φόρου χωρίς να προχωρούν σε επί της ουσίας στήριξης τους, δίνοντας τους πίσω υποσχέσεις χωρίς γενναία ανταλλάγματα. Προσπαθούν και επιμένουν ενώ δεν γνωρίζει κανείς τι ημέρες θα μας ξημερώσουν, να ζητούν για τις εντάξεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία   διατήρηση θέσεων εργαζομένων την στιγμή που ανακοινώνουν νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας χωρίς ουσιαστικά σε βάθος χρόνου κάλυψη των υπαρχόντων θέσεων».

Είπε επίσης ότι «επτά μήνες τώρα αφήνουν  το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας να λειτουργεί με τοκογλυφικές πρακτικές, αποκλείοντας επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που έχουν πραγματική ανάγκη τον δανεισμό με χαμηλά επιτόκια» ενώ για τα μέτρα του Δήμου Ιωαννιτών είπε χαρακτηριστικά:

«Τα 7εκ αποθεματικών που δηλώνει η δημοτική αρχή πως διαθέτει, δεν έχουν δημιουργηθεί μόνο από χρηστές διοικήσεις αλλά και από τα χρήματα των επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν μόνο ως επιχειρήσεις αλλά και ως φυσικά πρόσωπα, ως δημότες του Δήμου Ιωαννιτών».

Ο κ. Δημητρίου είπε επίσης ότι «τα 700 χιλιάδες ευρώ στήριξης  δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιστοιχιστούν σε προβλήματα και ζημιές εκατομμυρίων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back