Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψηφίσματα για τον Φάνη Κακριδή

Εικόνα του άρθρου Ψηφίσματα για τον Φάνη Κακριδή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2019, 10:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Φιλοσοφική σχολή δεν ξέχασαν τον Φάνη Κακριδή, ομότιμο καθηγητή τους, που πέθανε προχτές.

Το πρυτανικό συμβούλιο με ψήφισμά του εκφράζει τη λύπη του και εξαίρει « την πνευματική προσωπικότητα του εκλιπόντος, τη μεγάλη προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από ιδρύσεώς του, το σημαντικότατο έργο του στις Κλασικές σπουδές και γενικότερα στη Φιλολογία, το δημοκρατικό ήθος του, τη συνεχή υποστήριξή του προς τους νέους επιστήμονες».

Αντιπροσωπεία θα παραστεί στην κηδεία και η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα κυματίζει μεσίστια τη μέρα της κηδείας.

Η διευθύντρια και τα μέλη του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας αναφέρουν ότι ο Κακριδής υπήρξε «σπουδαίος επιστήμονας στο χώρο της κλασικής φιλολογίας και εξαίρετος ακαδημαϊκός διδάσκαλος, με ξεχωριστό δημοκρατικό ήθος».

Τέλος, το Φιλολογικό Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης και του εμπλουτισμού της πλούσιας βιβλιοθήκης του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας (όπου μάλιστα δώρισε την πολύτιμη οικογενειακή βιβλιοθήκη του). Λάτρης της Φιλολογίας, ιδιαίτερα της Κλασικής, και γνωρίζοντας το θεμελιώδη ρόλο του φιλολόγου στη Μέση Εκπαίδευση πήρε μέρος σε πολυάριθμες συναντήσεις, σεμινάρια και ημερίδες ή συνέδρια φιλολόγων, μοιράζοντας αφειδώς τη γνώση και την εμπειρία του σε θέματα επιστήμης και διδασκαλίας, καθώς πίστευε ότι ο ρόλος του

πανεπιστημιακού καθηγητή απέναντι στους φοιτητές του δεν τελειώνει με τη λήψη του πτυχίου τους. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας τιμωρήθηκε με διαθεσιμότητα

για το δημοκρατικό ήθος, τις ιδέες, το θάρρος της γνώμης και τη δράση του στον ρόλο τού υπερασπιστή διωκόμενων συναδέλφων και φοιτητών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back