Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτοβουλία κατά παραχώρησης του Πανηπειρωτικού

Εικόνα του άρθρου Πρωτοβουλία κατά παραχώρησης του Πανηπειρωτικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2016, 19:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ομάδα πολιτών, σωματείων και παρατάξεων, που πρόσκειται κυρίως στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της σχεδιαζόμενης παραχώρησης του γηπέδου του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Προχώρησε μάλιστα σε συγκρότηση Ανοικτής Επιτροπής Πρωτοβουλιών και Διεκδίκησης με στόχο να μην παραχωρηθεί ο δημόσιος αυτός χώρος σε μια ιδιωτική εταιρία.

Σε ανακοίνωσή της, εκτιμά ότι οι εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου χρειάζονται βελτίωση για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και ότι, ως δημόσια περιουσία, θα πρέπει να είναι προσβάσιμες στον καθένα.

Η ομάδα ξεκαθαρίζει ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ιδιωτική εταιρία. Το σχέδιο παραχώρησης του αθλητικού χώρου στην ΠΑΕ σημαίνει, όπως αναφέρει, «βαθιά περιφρόνηση της δημόσιας περιουσίας» και «αδιαφορία ενός δημόσιου αθλητικού κέντρου στον βωμό των συμφερόντων μιας ιδιωτικής εταιρίας».

Παράλληλα, ασκεί κριτική όχι μόνο στη διοίκηση του Πανηπειρωτικού αλλά και στην περιφερειακή και δημοτική αρχή. «Όπως λέει και ο λαός μας, ‘δυστυχώς βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα’» επισημαίνει και εκφράζει την πρόθεσή της να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αντίστασης για να μη γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια παραχώρησης του Πανηπειρωτικού.

Η Ανοικτή Επιτροπή Πρωτοβουλιών και Διεκδίκησης αποτελείται από τον Νίκο Ζήκο, περιφερειακό σύμβουλο, τον Σωτήρη Μαλάμο, δημοτικό σύμβουλο, τον Χρήστο Πατσούρα, τον Παναγιώτη Βλάχα, τον Γιώργο Παπαπέτρου, τον Βασίλη Καφαράκη, μέλος της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων του «Χατζηκώστα» και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, τον Νίκο Ευθυμίου και τη Θεόνη Μπακολιά, μέλος της διοίκησης των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back