Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτη «δοκιμασία» για την κυβέρνηση

Εικόνα του άρθρου Πρώτη «δοκιμασία» για την κυβέρνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2019, 18:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενώ η ΓΣΕΕ επιμένει σε διαφορετική ημερομηνία κινητοποιήσεων, λόγω των πολιτικών διαφωνιών κυρίως με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα σωματεία και οι ενώσεις προχωράνε σε απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου. Στις 10 το πρωί εκείνης της μέρας, καλούν σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.


Το Εργατικό Κέντρο, τονίζει:

Απέναντι μας έχουμε το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα κόμματά του, στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο στόχος τους για ανάπτυξη των κερδών πατάει στη διάλυση των εργασιακών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Η εργοδοσία, πανηγυρίζει για τις «διευκολύνσεις στην επιχειρηματικότητα», με μέτρα όπως αυτά που περιέχονται στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, αλλά κυρίως για την επίθεση διαρκείας στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι η συνέχεια της πολίτικης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου!

Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωράει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική.

Η απεργία είναι μια μάχη που μπορεί και πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης. Να βγάλει τους εργαζόμενους μπροστά, με νέες δυνάμεις στον αγώνα. Να φωτίσει το δρόμο της πάλης για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Το Σωματείο Μετάλλου, αναφέρει:

Οι εκβιασμοί από στελέχη της ηγετικής ομάδας των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε προέδρους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών έχουν στόχο να ακυρωθεί η πεναλλαδική απεργία που έχουν αποφασίσει για τις 24 Σεπτέμβρη η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΙ και δεκάδες άλλες ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και βάζει τα συνδικάτα στο γύψο.  

H ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Πρόκειται για την ελάχιστη άμυνα της εργατικής τάξης και των συνδικάτων, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει να αποτελειώσει, ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως ήταν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Για τη κυβέρνηση της ΝΔ δεν φτάνουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, τα συνδικάτα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ για να απονεκρώσει τα συνδικάτα και την εργατική διαμαρτυρία. Θέλει να βάλει άμεσα χέρι, να ελέγξει άμεσα τα συνδικάτα, και να απαγορεύσει πραγματικά τις απεργίες. Πρόκειται για μια ολοκληρωτική, φασίζουσα αντίληψη και προοπτική».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back