Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 18-06-2021, 18:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα δεν είχε προφανή λόγο, εκτός από την επίσκεψη στην TeamViewer και τα του πάρκου υψηλής τεχνολογίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σε δύο δόσεις, στην TeamViewer, που είναι και «άμεσα ενδιαφερόμενη» και στην Περιφέρεια Ηπείρου, τη στήριξή του στην πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατασκευή του πάρκου κοντά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Θα υποστηρίξουμε το τεχνολογικό πάρκο, έχοντας ήδη δεσμεύσει σημαντικούς πόρους ύψους 20 εκατομμυρίων για να δημιουργηθεί. Στο χέρι μας είναι να τρέξουμε γρήγορα να ωριμάσουμε το έργο αυτό να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες», είπε ο πρωθυπουργός στον αγαπητό Αλέκο» όπως τον αποκάλεσε στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης,

Δεν διευκρίνισε από πού έχουν δεσμευτεί τα 20 εκατομμύρια, σε τουλάχιστον δύο αποστροφές του λόγου του όμως, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για το ταμείο ανακάμψης.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση με τον κ. Καχριμάνη, ο πρωθυπουργός ανέτρεξε σε μια συνάντησή τους στη Σαμαρίνα, πριν από 3 χρόνια, Παράλληλα τότε, η ΝΔ διέγραφε στελέχη της που στήριζαν άλλα περιφερειακά ψηφοδέλτια στην Ήπειρο…

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι για τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής θα μπορούσε να μιλάει «για ώρες», αποκαλύπτοντας ότι ο «Αλέκος (σ.σ. ο περιφερειάρχης), δεν ντρέπεται να μου στέλνει μηνύματα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο όταν υπάρχει κάτι που τον απασχολεί». Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε τέλος ότι θεωρεί «πάντα χρήσιμο να έχω επαφή με ανθρώπους των οποίων τη γνώμη και την άποψη εκτιμώ».

Ο δε πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας έκανε μια ποδοσφαιρική αναλογία με το «εναρκτήριο λάκτισμα» για να τονίσει ότι προωθούνται λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Οι κ.κ. Καχριμάνης και Ελισάφ τέλος, μίλησαν για τα ζητήματα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και επισήμαναν «την καλή συνεργασία που έχουν με την κυβέρνηση», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός-αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ Γιώργος Αμυράς, οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο μητροπολίτης Μάξιμος.

Μετά τη σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με το δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα και Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Τέλος, έκλεισε την επίσκεψή του με μια μικρή περιοδεία στις καφετέριες της οδού Σακκά και πίσω από την περιφέρεια, όπου στελέχη του κόμματος είχαν δημιουργήσει ένα μικρό «οικοσύστημα», ως πελάτες σε καφετέριες, τις οποίες επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει η κουστωδία με τα 15 και πλέον οχήματα, ανάμεσά τους και τα Range Rover που είχαν σταθμεύσει εις μακρόν μπροστά στην Περιφέρεια…

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus