Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωθυπουργικός «νόμος και τάξη»

Εικόνα του άρθρου Πρωθυπουργικός «νόμος και τάξη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2019, 16:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων στη δική του ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα, καταγγέλλει καταρχάς ότι έγινε προσπάθεια να απαγορευτεί το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και σημειώνει ότι «και το τωρινό αφήγημα της ΝΔ ‘ανάπτυξη για όλους’, όπως και το προηγούμενο του ΣΥΡΙΖΑ της ‘δίκαιης ανάπτυξης’ έχει ως προϋπόθεση την καταστολή, τον αυταρχισμό, το δόγμα ‘νόμος και τάξη’. Όρος της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το ξήλωμα των κλαδικών συμβάσεων και ο  ασφυκτικός έλεγχος της συνδικαλιστικής δράσης των σωματείων από την εργοδοσία και το αστικό κράτος». 

Για το Ελευθεροχώρι και τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «το κράτος χρηματοδοτεί την κατασκευή του έργου, οι επιχειρηματικοί όμιλοι εξασφαλίζουν εγγυημένη κερδοφορία και τα λαϊκά στρώματα  πληρώνουν το ‘μάρμαρο’, ως φορολογούμενοι αλλά και ως χρήστες αυτών των έργων».

Σημειώνει ότι ο περιφερειάρχης ζητάει από τους Δήμους «να εισπραχθεί και να καταβληθεί στην ΤΕΡΝΑ, το συνολικό ποσό των 890.242,29 ευρώ ως ανταποδοτικά τέλη (δηλαδή πληρώνουν οι δημότες), μόνο για το χρονικό διάστημα της δοκιμαστικής περιόδου λειτουργίας του εργοστασίου, ουσιαστικά ενός διμήνου».

Αναφέρει ακόμα ότι η επισκέψεις σε Δωδώνη και Ζαγόρι έχουν να κάνουν με την εμπορική εκμετάλλευση των brand names και όχι με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και ότι «προβλήθηκε η επιχειρηματική δράση της εκκλησιάς στον πρωτογενή τομέα, επενδυμένη με τον  μανδύα της φιλανθρωπίας και της εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό έγινε προσπάθεια από την κυβέρνηση και μέσω του υπουργού Μ. Βορίδη, να καλλιεργήσει αυταπάτες στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους. Ότι δηλαδή, μέσα από την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών (ΙΕΚ, Γεωργική Σχολή), συνεργατικών σχημάτων, όπως ομάδες παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισμών, που προωθεί η ΚΑΠ,  μπορεί να υπάρξει διέξοδος για την επιβίωση των νέων της υπαίθρου και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων».

Τέλος, το κόμμα «καλεί σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στον αντεργατικό ‘αναπτυξιακό’ πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση», με συμμετοχή στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back