Oikonomou pisoi

«Προχωράει στο αντιλαϊκό της έργο η δημοτική αρχή»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 22:19

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων ζήτησε, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να συζητηθούν η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους ανεστάλη καθώς και στους μακροχρόνια ανέργους, η πρόσληψη μονίμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών και κυρίως στον τομέα της καθαριότητας και η μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε αορίστου χρόνου.

Αναφέρει επίσης ότι κάλεσε έγκαιρα την Οικονομική Επιτροπή να αποσύρει το θέμα 23ο  για την αντικατάσταση φωτισμού και κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι « συνεχίζει την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, την ίδια στιγμή που προχωρά ακάθεκτη στο αντιλαϊκό έργο».

Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι δεν πήρε κανένα μέτρο ελάφρυνσης των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που έκλεισαν, των μακροχρόνια ανέργων, ούτε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

«Πήρε μόνο αποφάσεις για τους αυτοαπασχολούμενους που πραγματικά πλήττονται, αλλά και αυτές οι αποφάσεις  πέρασαν από την προκρούστεια κλίνη του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού».

Επίσης, η ΛΑΣ κατηγορεί την «παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισε την ιδιωτικοποίηση και μάλιστα την εμπλούτισε με συκοφαντίες για χρηματισμό των εργαζόμενων  που πρέπει να του δώσεις 4 και 5 ευρώ για να ανεβούν στην κολώνα να αλλάξουν μια λάμπα».

Συμπληρώνει ότι «στο ίδιο θέμα, η πολιτική ταύτιση τύφλωσε τους εκπροσώπους της παράταξης Γιάννενα_2023 και έκαναν ότι δεν είδαν το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για απόσυρση του θέματος, παρά το γεγονός ότι έκαναν αναφορά στην επιχειρηματολογία που παραθέταμε».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι «έφτασε να εισηγείται ότι οι υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινότητα δίνονται σε εργολάβους για να μην είμαστε όμηροι των συνδικαλιστών και του σωματείου».

Η παράταξη καλεί τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου «να πάρουν θέση για τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου οι οποίες δεν θίγουν μόνο τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους αλλά συνολικά το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, η οποία κατακτήθηκε με αγώνες». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back