Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 26-03-2019, 14:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο… φυσικό του χώρο, στο πανεπιστήμιο, βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, για να συναντηθεί με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους αντιπρυτάνεις Σπύρο Γεωργάτο και Σταύρο Νικολόπουλο.

Τα θέματα που συζήτησαν ήταν αρκετά: από τις οφειλές του ιδρύματος προς τη ΔΕΥΑΙ και τα αδέσποτα, μέχρι τη φοιτητική στέγη και τις συγκοινωνίες.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα των αδέσποτων «απαιτεί πολυδιάστατη αντιμετώπιση, η οποία εκτός από τη συμμετοχή της πολιτείας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνει την επέκταση του δημοτικού κυνοκομείου ώστε να μην επηρεασθεί το επίπεδο διαβίωσης των ζώων και την πιλοτική εφαρμογή μόνιμης στέγης για τα ζώα».

Για τη φοιτητική στέγη ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε μια πρόταση που βασίζεται στην… καλοσύνη των ιδιοκτητών, λέγοντας ότι ο Δήμος θα πρέπει  «να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του γενικότερου οικονομικού αποτελέσματος που επιφέρει ο φοιτητικός πληθυσμός στην πόλη, με τελικό ζητούμενο την καταπολέμηση των κερδοσκοπικών φαινομένων».

Σχετικά με τις μετακινήσεις είπε ότι «ο Δήμος να εργαστεί για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των φοιτητών μέσα από συνεργασία και επικοινωνία με κάθε αρμόδιο φορέα».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις «δυνατότητες συνεργασίας του πανεπιστημίου με τον Δήμο για τη βελτίωση της προβαλλόμενης εικόνας του και της κατάταξής του σε δείκτες ποιότητας, την ενίσχυση της καινοτομίας και την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας».

Τέλος, συμφώνησε με το αίτημα του ιδρύματος για ειδικό τιμολόγιο στη ΔΕΥΑΙ, καθώς όπως τονίζει, οι οφειλές στάθηκε αδύνατο να ρυθμιστούν.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα