Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προτάσεις για δακτύλιο και κυκλοφοριακή μελέτη

Εικόνα του άρθρου Προτάσεις για δακτύλιο και κυκλοφοριακή μελέτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2019, 17:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανο Μουστακλή συνάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Μερικά από τα ζητήματα που συζήτησαν, ήταν τα δρομολόγια σύνδεσης με το πανεπιστήμιο, τα προβλήματα σε δρομολόγια προς και από τοπικές κοινότητες και η μετακίνηση μαθητών.

Οι δύο πλευρές επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για την κίνηση των οχημάτων και ότι λείπει «ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη και βούληση από τον Δήμο για μικρές λειτουργικές παρεμβάσεις», όπως επίσης και το κυκλοφοριακό τις ώρες αιχμής.

Τα ζητήματα όπου οι απόψεις συναντήθηκαν ήταν η ανάγκη για κυκλοφοριακή μελέτη, η δημιουργία δακτυλίου και δικτύου πεζοδρόμων που θα ενοποιήσει άνω και κάτω πλατεία, περαιτέρω επιδότηση εισιτηρίου για τις δημοτικές ενότητες, η συνεννόηση με την πρυτανεία για την έναρξη πρωινών μαθημάτων σε δύο ζώνες, η τριμερής σύμβαση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και ΚΤΕΛ για επιπλέον κάλυψη των μαθητικών δρομολογίων κ.α.

Ο κ. Ελισάφ έθεσε και τα ζητήματα της «ενδυνάμωσης της κουλτούρας χρήσης των ΜΜΕ για την μετακίνηση εντός της πόλης», της διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού και τη διερεύνηση χρήσης φυσικού αερίου σε οχήματα του Δήμου, «όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι αντίστοιχες υποδομές του Αστικού ΚΤΕΛ».  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back