Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 10-10-2019, 13:32

Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του συντάσσεται με το ΚΕΘΕΑ, εναντίον της κατάργησης της αυτονομίας του που φέρνει η κυβέρνηση με νυχτερινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα, με δωρεάν προγράμματα και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του έργου, καθώς βγαίνουν ‘καθαροί’, δηλαδή χωρίς να κάνουν χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας, πάνω από 300 άνθρωποι κάθε χρόνο» τονίζει και συμπληρώνει: .

«Κι όλα αυτά παρά τις τεράστιες δυσκολίες, όπως το πετσόκομμα του κρατικού προϋπολογισμού απ' όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και την άρνησή τους για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την υπονόμευση του έργου μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων για αποποινικοποίηση της χρήσης κ.ά».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έδαφος στρωμένο από τις προηγούμενες. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τη νομιμοποίηση των ιδιωτών να ανοίγουν μαγαζάκια ‘πρόληψης και απεξάρτησης’, τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου, τη διάδοση της ναρκω-κουλτούρας κι ένα κάρο αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στους μισθούς πείνας και τα πετσοκομμένα δικαιώματα».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα