ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσπαθώντας να πείσουμε τις εταιρίες καυσίμων

Εικόνα του άρθρου Προσπαθώντας να πείσουμε τις εταιρίες καυσίμων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2017, 19:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο βασικός λόγος για τον οποίο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν παρέχει δυνατότητα ανεφοδιασμού στα αεροσκάφη, είναι το κέρδος των εταιριών. Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ακόμα πιο επίσημα, σήμερα, στη σύσκεψη που κάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών και συμμετείχασν οι κυβερνητικοί βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, δήμαρχοι και αιρετοί αρκετών Δήμων του νομού, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η Ένωση Ξενοδόχων κ.α.

Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να είναι έτοιμοι οι τοπικοί φορείς ενόψει της νέας σύσκεψης μέχρι τις 28 Αυγούστου στο υπουργείο Υποδομών, όπου θα πρέπει ουσιαστικά να πείσουν τις εταιρίες πετρελαιοειδών ότι έχουν συμφέρον να κάνουν μόνιμη βάση ανεφοδιασμού στα Γιάννενα (και όχι να αρκεστούν στο, ιδιωτικών συμφερόντων Άκτιο, π.χ.).

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, εξήγησαν ότι οι εταιρίες θέλουν «ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον του αεροδρομίου προκειμένου να πειστούν αναλάβουν την τροφοδοσία καυσίμων», ζητώντας από τους φορείς να καταθέσουν ολοκληρωμένο φάκελο για τις παρούσες και μελλοντικές δυνατότητες. Οι τρεις βουλευτές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι με έναν τεκμηριωμένο φάκελο, θα υπάρχει θετική εξέλιξη.

Από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών, ο οικοδεσπότης Θωμάς Μπέγκας συμπέρανε ότι το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας για τη συνάντηση είναι θετικό και πως «είναι πολύ σημαντικό ότι συνάντηση στην Αθήνα θα γίνει παρουσία του υπουργού και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να οπλίσουμε τη φαρέτρα μας με επιχειρήματα προκείμενου να πείσουμε για την αναγκαιότητα λύσης του ζητήματος». Ο δε αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, είπε ότι οι συμφωνίες με τους ξένους τουριστικούς πράκτορες και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει άλλοι για το αεροδρόμιο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να τελειώσει θετικά το θέμα των καυσίμων. Ο κ. Μπέγκας πρότεινε, εάν προτιμηθούν οι μεταφερόμενες δεξαμενές, να συμμετάσχουν στο κόστος Περιφέρεια και Δήμος.

«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για να υπάρξει χρειάζεται καύσιμα και μόνιμες εγκαταστάσεις. Μιλάμε για μια επένδυση που είναι ελάχιστη μπροστά στη δαπάνη για να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες, αλλά χωρίς αυτή ουσιαστικά όλη η επένδυση θα πάει χαμένη», σημείωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Την κατάρτιση του «φακέλου επιχειρημάτων» για να πειστούν οι εταιρίες καυσίμων, ανέλαβαν να συντάξουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Ένωση Ξενοδόχων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back