Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσοχή στα χιόνια

Εικόνα του άρθρου Προσοχή στα χιόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2018, 17:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα προβλήματα που προέκυψαν από τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά των Ιωαννίνων διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου. Το κύμα κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα και οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες στις περιοχές Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου και Τζουμέρκων. Το ύψος του χιονιού έφτασε στα Βόρεια Τζουμέρκα τους πενήντα πόντους, ενώ σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε και τα δύο μέτρα. Για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου εργάζονται συνεχώς 25 και πλέον μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου.  Επίσης με τη συνεργασία των αρμόδιων αντιδημάρχων  έχουν καθαριστεί  προσβάσεις προς παραγωγικές και άλλες μονάδες.   

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου υπάρχει παγετός, για την αντιμετώπιση του οποίου γίνονται συνεχώς ρίψεις αλατιού. Μέχρι και σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου έχουν διατεθεί περί τους 5.000 τόνους αλατιού, ποσότητα εκ των οποίων έχει χορηγηθεί στους Δήμους.

Υποχρεωτικές είναι οι αλυσίδες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι «μεταφέρουν» χιόνι στους δρόμους.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ

Με το ποσό των 100.000 ευρώ επιδοτούνται οι Δήμος Τζουμέρκων και 140.000 ευρώ ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από θεομηνίες και, για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ποσού ύψους 1.940.000 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back