ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόσκληση... για το κέντρο για το παιδί

Εικόνα του άρθρου Πρόσκληση... για το κέντρο για το παιδί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2020, 17:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρόσκληση για τη δημιουργία κέντρου για το παιδί στον χώρο του πρώην ασύλου ανιάτων, στην οδό Λαμπρίδου, στα Γιάννενα, ανοίγει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Ο Δήμος Ιωαννιτών, όντας ο μόνος δικαιούχος της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού με 1,3 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλει την πρόταση μέχρι τις 3 Ιουλίου.

Το κέντρο για το παιδί περιλαμβάνεται στο Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (στο οποίο ανήκει το πρώην άσυλο ανιάτων), προβλέπεται η δημιουργία διάφορων δομών για τα παιδιά, και για τα παιδιά με αναπηρία.

Πρόκειται για μια έκταση 5 στρεμμάτων, με ένα συγκρότημα κτιρίων, αρκετά από τα οποία θα κατεδαφιστούν. Το σχέδιο αφορά τη λειτουργία ΚΔΑΠ, αιθουσών εργοθεραπείας-φυσικοθεραπείας, εργαστηρίων, αίθουσας προβολής παραστάσεων, υπαίθριου μικρού θεάτρου, βρεφικής-νηπιακής βιβλιοθήκης, χώρου παιχνιδιού, χώρου απασχόλησης εφήβων, αναψυκτηρίου κ.λπ. Για τους εξωτερικούς χώρους, είχε γίνει ένας σχεδιασμός για στεγασμένους χώρους με τραπεζάκια, για διαδρομές ποδηλάτου και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ωστόσο καμία ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back